Σακουλάκι τσαγιού καθαρίζει πόσιμο νερόΤο μολυσμένο πόσιμο νερό συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα για τους κατοίκους πλήθους περιοχών του πλανήτη. 
Την επίλυσή του υπόσχεται ένα σακουλάκι σε μέγεθος εκείνου του τσαγιού, που παρασκεύασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stellenbosch, στη Νότια Αφρική.
Το σακουλάκι μπορεί να απομακρύνει από το νερό βακτήρια και άλλες ακάθαρτες και τοξικές ουσίες, εφόσον αυτό τοποθετηθεί σε ένα μπουκάλι ή ένα ποτήρι με νερό.


Στην εσωτερική του πλευρά το σακουλάκι είναι επενδυμένο με μια λεπτή μεμβράνη βακτηριοκτόνου biocid, μιας χημικής ουσίας σε μικροσκοπικές νανοΐνες πάχους όσο το ένα εκατοστό της τρίχας. Μέσα στο σακουλάκι υπάρχουν κόκκοι ενεργού άνθρακα, που δεσμεύουν μια σειρά από τοξικές ουσίες του νερού.
Σύμφωνα με το μικροβιολόγο Eugene Cloete, που επινόησε το σακουλάκι καθαρισμού, ένα και μόνο σακουλάκι καθαρίζει –υπό κανονικές συνθήκες– 1 λίτρο μολυσμένου νερού, ώστε να είναι πόσιμο και ασφαλές. Η αξιοποίηση φθηνών και γνωστών υλικών αποτυπώνεται στο χαμηλό κόστος πώλησής του. 
 πηγη: http://www.scienceillustrated.gr